Toelichting

--

Kwaliteit

Om te vieren dat Gooise Meren weer is uitgeroepen tot Fairtrade Gemeente, is in het voorjaar voor leerlingen in het basisonderwijs een tekenwedstrijd uitgeschreven. De vraag die met een tekening beantwoord werd was: waar denk jij aan bij Fairtrade (chocolade)? De winnende tekeningen zijn op de wikkel van een Tony Chocolony terecht gekomen. De winnaars (bovenbouw en onderbouw) en de Werkgroep hebben de reep met eigen ontwerp aangeboden aan de gemeente en aan alle raadsleden. 

Tijdens de Fairtradeweek in het najaar is door de Werkgroep Fairtrade Gooise een Fairtrade markt georganiseerd. Diverse ondernemers met Fairtrade- en duurzame producten waren op deze markt te vinden. Tijdens de markt is ook de Fair Fashion Fietsroute gelanceerd. Deze route gaat langs allerlei Fairtrade- en duurzame mode adressen in Gooise Meren. 

De werkgroep heeft regelmatig gecommuniceerd via lokale- en sociale media om aandacht te vragen voor haar activiteiten. Om aandacht te vragen voor de Fairtrade markt is een special pagina in de lokale kranten gepubliceerd.

De Werkgroep Fairtrade Gooise Meren bestond aan het begin van het jaar uit drie leden. Na een wervingscampagne is de werkgroep versterkt met drie nieuwe leden.