We verkennen nieuwe werkwijzen en samenwerking met de eerstelijnszorg. Dit is nodig omdat inwoners langer thuis wonen en door de extramuralisering van de zorg, waarbij de zorg en ondersteuning steeds meer verleend wordt op andere locaties dan in de zorginstelling bijvoorbeeld bij inwoners thuis. Hierdoor wordt een groter beroep gedaan op zorg en hulpverlening in de wijk, zoals op verpleegkundige nazorg thuis (Zorgverzekeringswet) en op hulp bij het huishouden (Wmo). Tegelijk staan ook mantelzorgers en zorgvrijwilligers onder druk. Het is zaak dat formele- en informele zorg daarom meer gaan samenwerken. 
We voeren de actiepunten voor 2023 uit de Nota Mantelzorgondersteuning uit, zoals een duurzame samenwerkingsstructuur, een plan voor het inrichten van een centraal (digitaal) steunpunt voor mantelzorgondersteuning en zorgen voor duidelijke informatie over het aanbod aan mantelzorgondersteuning. 
We trekken voor dit alles samen op met onze partners. Binnen onze (wettelijke) mogelijkheden zetten we ons ook in voor een regionaal zorgcentrum. Daarvoor overleggen we met partners als ziekenhuis Ter Gooi en zorgverzekeraar het Zilveren Kruis.